Bergsland câştigă Prologul Turului Ciclist al Sibiului 2012

Norvegianul Bergsland a câştigat  Prologul Turului Ciclist al Sibiului care s-a desfăşurat astăzi în centrul istoric al Sibiului pe o distanţă de 2,4 km.

Jon Einar Bergsland, primul purtător al tricoului galben din acest an, a realizat un timp de 3 minute si 39 de secunde  şi l-a învins pe grecul Ioannis Tamouridis (3:42) si pe Joeri Adams (3:42), care a ocupat poziţia a treia a podiumului.

“Este prima mea victorie la acest nivel, sunt foarte fericit. Traseul a fost unul scurt, foarte tehnic. Pentru mine a fost perfect pentru ca sunt sprinter si ma descurc foarte bine, totul a fost perfect.”  a spus Jon Einar Begsland la finalul etapei.

Cel mai bun român a fost Zoltan Sipos care a realizat un timp de 3 minute si 49 de secunde, ocupând locul 18, şi a primit tricoul albastru pentru cel mai  bun român.

“Anul acesta am început mai bine decât anul trecut şi sper sa continui tot aşa. Am avut o defecţiune şa început pentru  care am pierdut cateva secunde dar până la urmă a fost bine.  A fost un traseu tehnic care favorizează mai mult sprinterii,  deci cred ca m-a favorizat si pe mine. Ca obiectiv îmi doresc foarte mult sa castig tricoul portocaliu. Lumea ştie ca eu nu sunt un foarte bun caţărător însă sper să fiu măcar printre primii dintre români.”, a declarat  Zoltan Sipos la finalul etapei.

Cicliştii au luat startul unul câte unul, la diferenţă de 1 minut unul de celălalt, din Piaţa Mică, au trecut pe sub Turnul Sfatului în Piaţa Mare, de unde au ieşit prin Tunelul Generalului pe străzile Arhivelor, Tipografilor şi Cetăţii. De aici au intrat pe strada Nicolae Bălcescu, iarăşi în Piaţa Mare, au cotit pe Mitropoliei, Poştei, Centumvirilor, Obobescu, de unde au intrat în Piaţa Huet, Piaţa Mică şi au revenit pe sub turnul Bisericii Romano-Catolice în Piaţa Mare la finish. Cele 18 viraje la 90 de grade de pe traseu au creat dificultatea principală a prologului, împreună cu suprafaţa de competiţie, care a reprezentat în proporţie de 80 la sută piatră cubică.

Mâine, 5 iulie, va avea loc prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului, cu plecare din Sibiu si sosire la Păltiniş. După această etapă care însumează  184 de kilometri, ultimii 15 fiind de câţărare  de categoria A spre Păltiniş cu o pantă medie  de 5% şi o panta maxima de 9%, vom vedea care sunt principalii favoriţi ai competiţiei.

frfs.ro

One Response to "Bergsland câştigă Prologul Turului Ciclist al Sibiului 2012"

  1. Pingback: Turul ciclist al Sibiului 2012, program şi detalii despre traseu | deSibiu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.