FOTO – Proteste cu suporteri şi costume populare, la Sibiu

În cea de-a douăsprezecea zi de proteste, aproximativ 800 de persone au ieşit în stradă la Sibiu. Manifestanţii au încins două hore ale unirii, una la intersecţia bulevardului Mihai Viteazul cu strada Rahovei iar cea de-a doua, în Piaţa Mare.

Aproximativ 100 de suporteri ai echipei Voinţa Sibiu s-au alăturat marţi seara marşului de protest de la Sibiu. Tinerii au purtat bannere şi au scandat alături de manifestanţi.

“Ce urmărim prin această acţiune este ce urmăreşte toată lumea care a ieşit în stradă. Să aibă o viaţă mai liberă, mai corectă şi să ne meargă mai bine şi, nu în ultimul rând, pentru dreptul nostru de suporteri. Să avem libertate de exprimare, să nu fim catalogaţi drept huligani dacă avem glugă. Pe mine personal mă nemulţumeşte faptul că nu este corectitudine în ţară, nu e egalitate. Unii trăiesc bine, alţii foarte rău. Diferenţele sunt prea mari şi sperăm ca prin acţiunea noastră să sensibilizăm lumea politică şi lumea de rând”, a spus Szombaltfi Torok Csaba, unul dintre suporteri.

Printre manifestanţi s-au numărat şi doi tineri îmbrăcaţi în costume populare româneşti.

“Astăzi fiind ziua unirii vreau unitate în spirit şi în gândire. Ideea este că oricine va veni la guvernare, şi dacă rămân actualii, va trebui să ţină cont de anumite deziderate naţionale cum ar fi averea naţională, pământul, aurul, toate resursele naturale, resursele umane să fie respectate în ţara asta. Este foarte important ca să se vadă că noi existăm şi că uneori îşi pierd din legitimitatea pe care le-am dat-o, nu ne mai simţim reprezentaţi. Costumul l-am primit de la tatăl meu, e din 1957”, a spus Sergiu Bădescu, în vârstă de 37 de ani, jurist de profesie.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.