Junii Sibiului participă la Festivalul Internațional de Folclor “Nunta Zamfirei”

Ansamblul Folcloric Profesionist ‘Cindrelul- Junii Sibiului’ participă în premieră la Festivalul Internaţional de Folclor ‘Nunta Zamfirei’ din Bistriţa.

‘Cindrelul- Junii Sibiului’, considerat a fi ansamblul folcloric-emblemă al României, a fost desemnat să prezinte, în deschiderea festivalului, un spectacol de cântece, dansuri populare şi tradiţii din diferite zone folclorice ale României. Reprezentaţia delegaţiei sibiene (cu un efectiv de 50 de dansatori şi solişti vocali şi instrumentali) are loc în data de 27 iulie a.c, începând cu ora 20.00, pe scena de pe Bulevardul Decebal.

Festivalul se desfăşoară, anual, la sfârşitul lunii iulie şi pune în valoare la nivel internaţional folclorul Transilvaniei şi tradiţiile din Bistriţa-Năsăud. Organizatori sunt Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal ‘George Coşbuc’ Bistriţa şi Uniunea Europeană de Folclor L.G.F. ‘Nunta Zamfirei’ ajunge în acest an la cea de-a 17-a ediţie, dar este pentru prima oară când festivalul dobândeşte o amploare deosebită, reunind interpreţi de marcă şi ansambluri folclorice reprezentative din România. De asemenea, la festival participă ansambluri din alte 13 ţări din Europa, Asia şi Africa: Germania, Grecia, Letonia, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Turcia, India, Israel, Iordania, Algeria.

Genericul ‘Nunta Zamfirei’ sugerează veselia, muzica şi jocul românesc, dar şi faptul că ansamblurile invitate sunt provocate să prezinte tradiţii de nuntă din ţările şi din zonele etnografice pe care le reprezintă.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.