Taximetriştii sibieni sunt impozitaţi în sistemul normelor de venit începand cu anul 2012

Contribuabilii sibieni care desfăşoară activitate de transport de persoane şi de bunuri în regim de taxi şi obţin venituri din activităţi independente pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, în conformitate cu prevederile art. 69 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, au dreptul să opteze începând cu anul 2012 pentru determinarea venitului net anual pe bază de norme de venit.

„Opţiunea se exercită prin completarea declaraţiei de venit estimat cu informaţii privind stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit şi depunerea la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie 2012”, spun cei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu.

Totodată, contribuabilii care au optat pentru impozitare în sistemul normelor de venit, sunt obligaţi să conducă evidenţa contabilă în partidă simplă, iar în Registrul – Jurnal de încasări şi plăţi, va fi completată doar secţiunea referitoare la încasări. Registrul – jurnal de încasări şi plăţi trebuie numerotat, şnuruit şi înregistrat la organul fiscal de domiciliu.

Pentru informaţii suplimentare va puteţi adresa compartimentelor pentru asistenţă contribuabili din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.