Temperaturi de -20 de grade în judeţul Sibiu în zilele următoare.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile temperaturile  vor înregistra minime şi de -20 grade C în judeţul Sibiu.

Astfel pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a altor situaţii extreme privind starea de sanătate, recomandăm următoarele:

1. Evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici (cu afectiuni cardiace, respiratorii, reumatismale, renale, bolnavii dializati), copiii foarte mici sau cei care au diverse afectiuni, gravidele cu risc sau cele in ultimul trimestru de sarcina, persoane cu dizabilitati psiho-neuro-motorii.

2. În cazul în care deplasarea este absolut necesară se impune folosirea de imbracaminte si incaltaminte calduroasa, precum si protejarea extremitatilor (maini, picioare, fata) cu manusi, fulare, caciuli, sosete groase, de lana.

3. Se recomanda consumul de alimente bogate în proteine, grăsimi nesaturate, fructe, legume, lichide calde (ceaiuri, supe, etc.), vitamine.

4. Evitarea consumului de bauturi alcoolice.

5. Acordarea unei atentii speciale copiilor, evitarea situatiilor in care aceştia sunt lasati prea mult timp la joaca, in zapada sau sa aştepte in interiorul autovehiculelor parcate.

6. Renuntarea la deplasarile pe distanţe lungi, in vehicule fara posibilitati de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.

7. Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor, supravegherea surselor de incalzire si evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

8. In cazul aparitiei primelor semne de decompensare a afectiunilor cronice amintite, de raceala si/sau degeraturi, evitati automedicatia si adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati medicale.

9. In cazurile de urgenta, apelati numarul 112.

Prognoza meteo pentru zilele următoarele zile:

28.01.2012 ora 08.00 – 29.01.2012 ora 08:  
Vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si -5 gr.C, iar cele  minime intre -19 si -14 gr.C. In zonele joase se va semnala izolat ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

29.01.2012 ora 08:00 – 30.01.2012  ora 08:00  
Vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil, mai mult senin in zona de munte. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 si -5 gr.C, iar cele minime intre -20 si -16 gr.C. In zonele joase se va semnala ceata, care izolat poate persista. Se va produce chiciura.

30.01.2012   ora 08:00 –01.02.2012 ora 08:00  

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil, mai mult senin in zona de munte. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime se vor incadra intre -10 si -6 gr.C, iar cele minime intre -20 si -16 gr.C. In zonele joase se va semnala ceata, care izolat poate persista. Se va produce chiciura.

 

 

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.