Zeci de oameni ai străzii ridicaţi de cei de la ambulanţă la Sibiu

Oamenii străzii, care riscă să moară înghețați, sunt ridicați de către cei de la Ambulanță și duși fie la azilul de noapte din piața Iancu de Hunedoara fie la Urgența Spitalului Județean. Doar în seara zilei de luni, la parterul unui bloc în construcție de pe strada Aleea Seviș, echipajul de la Ambulanță a găsit nu mai puțin de patru oameni ai străzii sustine adevarul.ro

Echipajele de la Ambulanță lucrează la foc continuu în aceste zile. Oamenii străzii, care riscă să moară înghețați, sunt preluați de echipajele de prim-ajutor și duși la adăpost.

”Nu am casă, nu am unde să locuiesc, am lucrat vreo 6 luni la ciobani aici în Sibiu și acum locuiesc în subsol la un bloc, n-am făcut mizerie, n-am făcut rău la nimeni. Acolo am făcut Crăciunul, Revelionul. Știm că există adăpost de noapte, dar dacă nu avem acte nu ne ia nimeni”, a povestit Dorin Bamboi, în vârstă de 43 de ani, un om al străzii ridicat inițial de polițiști și apoi recuperat de ambulanță de la secția de poliție.

Acesta, împreună cu bărbatul care îl însoțea, au fost duși inițial la azilul din piața Iancu de Hunedoara, suprasolicitat în această perioadă. Pentru că erau băuți, n-au fost primiți, iar cei de la Ambulanță au fost nevoiți să-i ducă la Urgență.

”În fiecare an când iarna își arată cu adevărat partea ei cea mai aspră, respectiv când temperaturile scad la niște valori care sunt incompatibile cu viața, oamenii care nu au adăpost și care locuiesc prin tot felul de cotloane sunt aduși la noi într-o stare deosebit de proastă, în hipotermie sau chiar câteodată sunt aduși decedați, dacă nu sunt găsiți la timp”, a spus Cotizo Draia, medic în cadrul Unității Primiri Urgențe.

Nu au fost singurii oameni ai străzii care au ajuns luni seara la Urgență. La parterul unui bloc în construcție de pe strada Aleea Seviș, echipajul de la Ambulanță a găsit nu mai puțin de patru oameni ai străzii, unul dintre ei fiind dus de urgență la spital.

”Problema este că ei nu ar trebui să ajungă în situația asta și este regretabil că autoritățile nu fac nimic decât în momente de genul ăsta când se ajunge la o limită foarte mică a suportabilității. Ar trebui probabil să se ia niște măsuri din timp, și niște măsuri care să treacă de nivelul superficial de înțelegere a fenomenului, oamenii aceștia având serioase probleme chiar psihice din cauza modului de viață pe care îl duc, ar trebui probabil să fie băgați în niște instituții unde să fie ajutați de psihiatri, să facă terapie prin muncă eventual, să li se dea posibilitatea reală de a se reintegra într-un fel în societate, pentru că altfel ei vin aici, sunt reabilitați cât de cât pe moment eventual primesc niște ajutoare de la asistenta socială, primesc îmbrăcăminte de multe ori, încălțăminte, pe care se duc a doua zi și le vând pe votcă, iar seara sunt înapoi în spital”, adaugă medicul Cotizo Draia.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.