In perioada 25-31 mai la Cinema Arta din Sibiu ruleaza filmul Safe

Safe (În siguranţă), cu Jason Statham – unul din actori de acţiune pur-sânge – rulează la Cinema Arta din Sibiu în perioada 25-31 mai.
După ce mafia rusească îi ucide familia, Luke (Jason Statham), un expert în arte marţiale, crede că nu mai are pentru ce trăi: de fiecare dată când se ataşează de cineva, mafia va interveni. Dar, într-o zi, Luke o găseşte pe Mei, o asiatică de 12 ani urmărită de aceiaşi gangsteri care i-au ucis soţia; Luke decide să o ajute să scape. Doar că Mei e un pion important în lumea răufăcătorilor din New York, iar decizia de a o apăra îl aruncă pe Luke într-un adevărat război între mafie, triadele chinezeşti şi poliţiştii corupţi… Safe poate fi genul de film pe care iubitorii de acţiune şi-l doresc.

Cu scenariul şi regia de Boaz Yakin, Safe începe confuz şi continuă devenind tot mai complicat, aşa că trece ceva timp până când spectatorul înţelege acţiunea; şi totuşi, regizorul Yakin face o echipă bună cu Jason Statham: unul din puţinii actori de acţiune pur-sânge, mai ales non-asiatic, care îşi mai forţează limitele încă o dată în acest film.

Yakin a debutat în anii ’80, cu scenarii pentru filme ca The Punisher şi The Rookie, trecând apoi la regie cu Fresh, un film cu recenzii bune, după care a urmat A Price Above Rubies,cu un succes modest. Safe e un film doar cu acţiune, iar scenele sunt bine organizate de-a lungul filmului, mai ales la început unde declanşarea poveştilor spuse în paralel este surprinsă în paralel.

Poliţişti corupţi, triade chinezeşti, mafia rusească – toţi urmăresc pe un mic geniu de 10 ani – Mei (Catherine Chan) – care ţine în memorie cifrul de acces la conturile mafiei din Chinatown. Atunci când apare în schemă un fost luptător, veşnicul dur jucat de Statham, lucrurile încep să capete o rezolvare.

Trebuie să recunoaştem că aşa o poveste nu e tocmai plauzibilă, iar personajele nu prea au substanţă, însuşi afişul te amuză la primul impact (fetiţa din spatele lui Statham pare că te-ar putea face franjuri cu un cuţitaş scos din mâneca, nicidecum că ar avea nevoie de protecţia lui Statham)… însă regizorul reuşeşte să le ţină în mişcare, în timp ce Statham livrează lovitură după lovitură.

Filmul e nerecomandat sub 15 ani.


Safe rulează in saptămâna: 25-31  Mai (Vineri-Joi)

Orele: 14:00*, 16:30, 19:00, 21:30

Filmele de joi ruleaza doar de la ora 14:00!

Pret bilet: 10 lei (8 lei redus*)

Gen: Actiune, Thriler, Crima

Distributia: Jason Statham, Catherine Chan, Robert John Burke

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.