“Sibiu Streetball” in 4-6 iulie la Sibiu

Cea de-a sasea editie a turneului de baschet 3 la 3, “Sibiu Streetball”,  organizata in perioada 4 – 6 iulie de Asociatia Eco Sport Team , va avea loc in Parcarea Teatrului din Sibiu.

Organizatorii vor monta în acest an trei suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, trei sisteme de baschet mobile și tribune cu o capacitate de 600 de locuri, astfel încât, împătimiții bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.

Pe lângă competiţia propriu-zisă, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare şi vor avea parte de multe alte surprize pregătite de organizatori.

Anul 2014 este primul an în care evenimentul primește recunoașterea Federației Internaționale de Baschet prin titulatura “FIBA FEEDER” ceea ce înseamnă că echipa câștigătoare primește un „wild card” care îi va permite participarea la dintre etapele” Challenger” din Europa, eventuri ce permit accederea la etapele de Campionat Mondial. Este totodată primul an în care la eveniment sunt așteptate cele mai mari echipe de streetball din Europa, în lumea streetball-ului profesionist, turneul fiind catalogat drept unul de categorie “albastră”.

“Sibiu Streetball” este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu și derulată în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Sibiu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

10009797_533510866765584_1146402533_n

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.