’’Arhitectură în pastel’’ – Tabără de pictură pentru arhitecţi în Mărginimea Sibiului

În perioada 1-8 iulie 2012, Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) va derula proiectul cultural „Arhitectură în pastel – Tabără de pictură în Mărginimea Sibiului”.

Proiectul, finanţat de UAR,  va aduce laolaltă arhitecţi din toată ţara talentaţi la pictură. Aceştia vor realiza lucrări pe baza unei tematici prestabilite: simbioza arhitecturii vernaculare cu peisajul natural, evidenţiată în satul Vale din Mărginimea Sibiului.

 Creaţiile realizate în perioada taberei vor fi expuse timp de 10 zile în holul Primăriei din Sibiu – Str. Brukenthal nr.2 – în incinta punctului de informare turistică. Picturile vor fi însoţite de note explicative, cu ajutorul cărora vizitatorii expoziţiei, indiferent de meseria lor, să poată aprecia gestul firesc de armonizare cu natura care a stat la baza întemeierii aşezărilor rurale.

Vernisajul acestei expoziţii va avea loc sâmbătă, 7 iulie, ora 11.00

Ing. Daniela COMAN – membru asociat UAR – Manager de proiect:

Proiectul va avea trei dimensiuni: prilej de creaţie individuală personalizată, prilej de muncă în echipă, prilej de formare şi educare prin artă a publicului – în respect faţă de aşezările rurale tradiţionale şi a modului în care au fost ele alcătuite. Nu în ultimul rând, va constitui un prilej de relaxare, socializare şi cunoaştere reciprocă pentru participanţi.

 

Obiectivul principal al proiectului este de a pune în valoare casele tradiţionale româneşti din Mărginimea Sibiului, atrăgând atenţia asupra necesităţii de a păstra armonia între mediul construit şi cel natural.”

 

 

Arh. Mircea ŢIBULEAC – preşedinte filiala Judeţeană Sibiu a UAR:

„Am avut iniţiativa de a propune – în premieră pentru UAR şi comunitatea locală – acest proiect cultural, precum şi „îndrăzneala” de a-l găzdui în minunata zonă a Mărginimi Sibiului. Sperăm să se concretizeze într-un eveniment remarcabil, cu rezultate pe măsura intenţiei generoase pe care am avut-o atunci când l-am conceput împreună cu Managerul de proiect. Proiectele pe care le derulăm împreună de câţiva ani, şi care au obţinut finanţare din partea Uniunii Arhitecţilor, au avut acelaşi obiectiv declarat: SALVAREA PATRIMONIULUI CONSTRUIT din Mărginimea Sibiului. 

 

Proiectul de faţă răspunde în plus şi unei alte cerinţe a taxei Timbrului de Arhitectură, de unde se asigură finanţarea: socializarea şi schimbul de experienţă între membrii Uniunii Arhitecţilor din România. Sperăm să avem sprijinul comunităţii locale şi invităm vizitatorii să participe în număr cât mai mare la vernisajul expoziţiei. Vă aşteptăm cu mare drag sâmbătă 7 iulie ora 11, la punctul de informare turistică al Primăriei Sibiu. 

Detalii proiect: ing. Daniela Coman: 0741.462.050.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.