CONFLUENŢE CULTURALE – 2: O casă pentru Bach

Joi, 25 octombrie 2012, la ora 18:30, sunteţi invitaţi la un eveniment artistic sub genericul “CONFLUENŢE CULTURALE – 2: O casă pentru Bach”.
În cel de-al doilea modul al proiectului organizat de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu şi Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR), se va încerca aducerea împreună a arhitecturii şi a muzicii, iar puntea de legătură, de această dată o va reprezenta, compozitorul Johann Sebastian Bach.
Vor fi făcute cunoscute 16 proiecte de arhitectură din 11 ţări: Argentina, Austria, Columbia, Germania, Ghana, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Rusia, Serbia, SUA şi Ungaria. Sunt lucrări originale de arhitectură, create special pentru competiţia internaţională ” A House for J. S. Bach ” lansată de ICARCH în 2010 prin arhitectul Dan Coma. Multe din aceste proiecte sunt lucrări de avangardă, iar câteva se pot înscrie în categoria ”vizionare”.
Ursula Philippi, profesoară de orgă la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi organista Bisericii Evanghelice din Sibiu, va interpreta la clavecin lucrări de J. S. Bach: Preludiul și Fuga în Re Major BWV 850, Preludiul și Fuga în Si Minor, BWV 867; Capriccio în Si Major ”Despărțirea” BWV 992.
Momentul va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, în Sala festivă (Corp A, etaj 2).
Intrarea este liberă.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.