Andreas Mikkelsen a câştigat Raliul Sibiului 2012

Echipajul format din Andreas Mikkelsen şi Ola Floene,, a castigat Raliul Sibiului  2012, etapa  inclusa in premiera in Intercontinental Rally Challenge.

In urma succesului de la Sibiu, norvegianul are un avans de 49 de puncte in clasament, fiind primul pilot care are sanse sa devina campion in IRC de doua ori consecutiv.

Mikkelsen a inceput ziua a doua cu un avans confortabil de 2m:44,1 secunde dupa ce a castigat toate cele sapte speciale de vineri. Mikkelsen a facut o cursa prudenta sambata, care in final i-a adus victoria. Norvegianul a riscat mai mult pe Santa Max, o speciala mixta, dar a facut pana la roata dreapta-fata, ceea ce i-a permis lui Patrik Flodin sa castige si el o proba speciala. Cu alte doua victorii de proba speciala, inclusiv super speciala de pe circuitul de rally cross, i-a asigurat o victorie confortabila cu un avans de peste cinci minute si jumatate, un nou record in IRC.
„Am castigat cu un avans mare, dar a fost un raliu dificil. Suprafata a fost foarte dura si noi nu am riscat nimic. Este o victorie speciala pentru toata echipa ŠKODA UK Motorsport si daca ei nu ar fi facut o treaba fantastica nu as fi fost aici. Am terminat de multe ori pe locul secund in ultimele curse, asa ca acum ma bucur ca sunt pe prima treapta a podiumului”, a declarat Mikkelsen.
François Delecour a completat podiumul din etapa sibiana si asta chiar daca a avut probleme cu amortizoarele masini sale Peugeot 207 Super 2000. Delecour a obtinut primul sau podium in IRC si victoria in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Vitaliy Puskhar s-a impus, in premiera, in IRC Production Cup, iar Robert Consani a castigat IRC 2WD Cup, dupa ce fost campion Harry Hunt a avut probleme pe ultimele speciale.

 

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.