Cinci avalanşe s-au produs pe drumul spre Bâlea

Ninsoarea abundentă căzută în ultimele 24 de ore în judeţul Sibiu a produs noaptea trecută cinci avalanşe de mică intensitate pe drumul 106 C care face legătura cu Bâlea, în Munţii Făgăraş. 

Muncitorii de la Drumuri Naţionale au intervenit la primele ore ale dimineţii cu utilaje şi au îndepărtat zăpada căzută de pe versanţi pe o porţiune de doi kilometri.

“S-au produs cinci avalanşe mici, de un metru înălţime şi trei metri lăţime, între kilometrii 130 şi 132 , în apropiere de Bâlea Cascadă. Am intervenit cu un încărcător pentru îndepărtarea zăpezii şi două unimoguri”, a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu, Liviu Creţu.

În jurul orei 9.00 circulaţia spre Bâlea se desfăşura fără probleme, miercuri, 25 ianuarie, în condiţii de iarnă, drumul fiind acoperit cu un strat de 2-3 centimetri de zăpadă. În zona Bâlea Cascadă grosimea stratului a depăşit 80 de centimetri pe munte.

Utilajele de deszăpezire au intervenit pe toate drumurile din judeţul Sibiu încă din timpul nopţii, iar pe 80% din arterele judeţele “asfaltul este negru”. Se circulă mai greu în zona Avrig şi Cristian. S-a intervenit cu 34 de utilaje şi s-au împrăştiat 300 de tone de material antiderapant.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.