Comerciantii de branzeturi, interzisi pe DN1

Inspectorii DSV au controlat astăzi chioşcurile de pe Hula Bradului şi i-au anunţat pe ciobani că nu-şi mai pot vinde branzeturile decât dacă se organizează şi se dotează cu vitrine frigorifice.
„Descinderea noastră în acestă zonă este cu scop de avertizare. Îi avertizăm pe cei care îşi expun produsele pentru vânzare că începând de astăzi nu mai au voie să mai vândă aceste produse decât în locuri organizate, respectiv la locul producerii, ca vânzare directă, în pieţe organizate, la expoziţii. Neregulile constatate au fost expunerea produselor în aer liber, în praf, în noxe, sub directa acţiune a razelor solare”, a spus Nicolae Iliuţ, medic în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare.

Comercianţii urmează să se prezinte la sediul DSV, pentru control, iar cei care nua au documente se vor alege cu marfa confiscată. În plus, pentru neregulile constatate de către reprezentanţii DSV aceştia riscă amenzi cuprinse între 1.200 şi 2.000 de lei.

Ciobanii nu văd nimic rău în a ţine branza în soare, praf sau gaze din eşapamentul maşinilor care tranziteză drumul naţional.
„Nu are nimic, e grasă şi bună. Până acum a fost frig, acum a dat soarele şi n-am fost atent, o greşeală toată lumea are voie. Şi nu e problemă de praf, coaja asta oricum nu se mânâncă, de la caşcaval, aia se curăţă”, a spus Nicolae Basarabă, unil din ciobanii controlaţi de inspectorii DSV.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.