Primăria a alocat un buget dublu pentru sportul sibian

Primăria din Sibiu a alocat 3,4 milioane de lei  pentru proiecte selectate și înscrise pe agenda sportivă, mai mult decât dublu față de anul 2011, când pentru finanțarea de proiecte sportive au fost alocați 1,5 milioane de lei.

Cei mai mulți bani, 1,3 milioane de lei, vor ajunge la echipa de fotbal Voința Sibiu, pentru participarea la  returul  şi turul Campionatului Naţional al Ligii I de fotbal, pentru juniori şi seniori.

”Noi am promis că atunci când cineva are rezultate remarcabile va primi o finanţare mai bună, ne-am ţinut de cuvânt, am dat o sumă considerabil mai mare pentru fotbal, este vorba de 1,3 milioane de lei pentru Voinţa, sumă care cu siguranţă îi va ajuta să-şi păstreze locul în prima divizie.

De asemenea avem evenimente care au crescut, raliul Sibiului, care este etapă internaţională, primeşte o sumă mai mare, RedBull Romaniacs, care a avut o publicitate incredibilă, primeşte de asemenea o sumă comparabilă cu cea de anul trecut, baschetul primeşte sume importante, turul ciclist, care a fost foarte bine primit”, a declarat primarul Klaus Iohannis joi, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Raliul Sibiului va primi de la primărie 250.000 de lei iar Red Bull Romaniacs, 400.000 de lei.

Pentru cluburile și asociațiile de baschet municipalitatea a alocat aproape 600.000 de lei, iar aproximativ 310.000 de lei vor fi destinați organizării Turului Ciclist al Sibiului, sumă dublă comparativ cu cea alocată anul trecut.

”Şi celelalte sporturi vor fi susţinute de municipalitate. Astfel, tenisul va primi în acest an 185.500 lei, voleiul va fi finanţat cu 40.000 lei, asociaţiile de karate vor primi  aproximativ 58.000 de lei, cele de judo 15.000 de lei, handbalul este şi el inclus cu suma de 48.000 de lei, iar şahul cu 10.000 lei.  Nici boxul, înotul, schiul, popicele, călăria, dansul sportiv sau săriturile în apă nu au fost uitate, fiind prevăzute cu sume între 800 şi 40.000 de lei”, mai spun reprezentanții municipalității.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.