Spitalul din Cisnădie se va redeschide, susţine Cindrea

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat astăzi ca spitalul din Cisnădie va fi redeschis iar săptămâna viitoare  se va întâlni cu ministrul Sănătății, pentru a discuta despre redeschiderea spitalului din Cisnădie.

“Consilierul Ministrului Sănătăţii, Iordache Lazăr, a inspectat miercuri dotarea, aparatura şi starea materială a Spitalului Orăşenesc din Cisnădie. Săptămâna viitoare ne vom deplasa la ministru şi vom avea punctul de vedere al ministerului şi soluţia optimă pentru redeschiderea acestui spital. Simplu a fost să-l închidă, greu e să-l redeschizi. E vorba de medici, de asistente care trebuie readuşi la acest spital. Din punctul meu de vedere a fost o eroare gravă faţă de cetăţenii din zonă. Proiectul înseamnă o redeschidere treptată a unităţii şi se va realiza acest lucru. E unul din proiectele care cred că se va realiza cel mai repede”, a declarat, marţi, Ioan Cindrea.

Cindrea e de părere că spitalul din Cisnădie ar putea fi redeschis undeva prin luna septembrie.

Spitalul din Cisnădie a fost închis în martie 2011,  avea 92 de paturi si 16 medici specialişti, şi deservea populaţia din Cisnădie, Cisnădioara, Sadu, Râu Sadului sau Tălmaciu.

Foto: Tribuna

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.