Un nou cimitir la Sibiu

cimitirul din sibiuExtinderea continuă a celui mai mare cimitir din municipiul Sibiu ţine pasul cu greutate cu cererea populaţiei, face ca acesta să se apropie de capacitatea maximă. Municipalitatea se gândeşte deja la posibilitatea amenajării a unui al II-lea cimitir în oraş şi a identificat zona în care acesta urmează să fie amenajat susţine adevarul.ro

„În următorii 4-5 ani nu cred că trebuie să ne facem probleme, dar apoi va trebui să rezolvăm această problemă. Am identificat în cartierul Guşteriţa un teren care va fi folosit pentru aşa ceva”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Pe de altă parte municipalitatea va continua şi în anul 2012  lucrările de amenajare în Cimitirul Municipal Sibiu. O sumă de 500.000 de lei a fost alocată din bugetul local pentru asfaltarea uneia dintre aleile principale ale Cimitirului Municipal, pe care se face accesul de la poarta II. Această alee are o lungime de 544 m şi o lăţime de 5 m şi urmează să fie asfaltată şi să fie amenajată o rigolă de scurgere a apelor pluviale pe o parte. Apoi una din cele trei alei principale va fi asfaltată şi ea în acest an. O altă serie de investiţii care se vor realiza în acest an la Cimitirul Municipal sunt cele din veniturile proprii. O sumă de 150.000 lei, a fost alocată din veniturile proprii ale Cimitirului Municipal pentru reabilitarea şi amenajarea împrejmuirii la Cimitirul Eroilor.

Tot pe parcusul anului 2012 lucrări importante de reabilitare se vor realiza şi la clădirea care adăposteşte arhiva unităţii. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de 100.000.lei.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.