În această noapte începe acţiunea de dezinsecţie la Sibiu

Primăria Municipiului Sibiu, prin intermediul Serviciului Gospodărire, a anunţat că în noaptea de joi spre vineri va începe acţiunea de dezinsecţie a zonelor verzi din Sibiu.

SC Coral Impex SRL, va efectua dezinsecţia în noaptea de joi, 3 mai spre vineri, 4 mai, între orele 23 şi 5. Împreună cu substanţele folosite pentru dezinsecţie, echipele vor pulveriza şi o substanţă împotriva căpuşelor.

„Municipalitatea îi roagă pe sibieni să evite aceste zone atunci când se efectuează pulverizarea. Menţionăm că acţiunea de pulverizare a substanţelor cu care se face dezinsecţia se va executa doar dacă condiţiile meteo permit acest lucru. În caz de precipitaţii această acţiune va fi reprogramată”, spun reprezentanţii Primăriei.

Valoarea contractelor pentru dezinsecție (inclusiv de pulverizare a substanțelor împotriva căpușelor) este de 156.300 de lei.

În paralel cu acţiunea de dezinsecţie, Serviciul Parcuri şi Zone Verzi lucrează la cosirea continuă a ierbii din parcuri şi zone verzi pentru ca vegetaţia să fie cât mai scurtă.

Această acţiune are loc la Sibiu, ca urmare a numărului mare de persoane muşcate de căpuşe. În utimele trei zile, peste 60 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru îngrijiri.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.