Tomuţa Silvestru, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, a fost arestat

casa de cultura sibiuProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia,  au dispus  reţinerea directorului Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, Tomuţa Silvestru, pentru 24 de ore,  după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Acesta  urmează să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru  29 de zile.

“În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Miercuri, 29 februarie, Tomuţa Silvestru a fost însă  surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.
“Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile”, anunţă DNA.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.