Cum iti planifici o vacanta de vis in Bucuresti

BucurestiConform celui mai recent studiu al Institutului National de Statistica, datand din anul 2008, 20 la suta din populatia Romaniei se regaseste in primele zece mari orase, in timp ce Bucurestiul numara peste doua milioane de locuitori. Vorbind despre marile metropole ale Romaniei, situezi, in mod evident, capitala Bucuresteana ca centru administrativ, cultural si politic, in fruntea plutonului.
Desi s-a inregistrat o scadere drastica a populatiei capitalei in ultimii 15-20 de ani, fapt explicat de o preocupare in scadere pentru sectorul industrial, bine reprezentat, si in continua dezvoltare, in timpul regimului comunist , si o reorientare, in acelasi timp, catre autohton si traditional, tonul activitatii economice si culturale este dat de Bucuresti, iar structura administrativa este in plina expansiune, lucru usor observabil pe harta a Bucurestiului.

Mai mult decat atat, orasul Bucuresti ramane unul dintre principalele obiective turistice ale Romaniei, si cel mai mare centru de afaceri, o afirmatie lesne confirmata prin dezvoltarea infloritoare a hotelariei bucurestene. Nu reprezinta o curiozitate faptul ca, la inceputul anilor 1990, capitala Romaniei avea aproximativ treizeci de hoteluri, iar numarul lor este de zece ori mai mare, acum. Desi nu avea un renume prea primitor, pana nu demult, la nivel de cazare in Bucuresti serviciile bucurestene s-au aliniate unor norme calitative europene, mai mult decat acceptabile, cu nuante de rezonabil, bine si foarte bine, pe masura ce numarul de stele al hotelurilor creste. Asta inseamna ca lesne poti gasi, in Bucuresti, hoteluri care sa se muleze exact pe asteptarile si bugetul tau. Daca ai un buget ridicat pentru aceasta calatorie, poti alege dintre multele hoteluri de cinci stele, si poti manca la restaurante de lux, care sa satisfaca gourmet-ul din tine.

Bucurestiul este un loc faimos pentru multitudinea de restaurante cu specific international si romanesc, dar in acelasi timp este si metropola in care poti gasi cele mai delicioase bucatarii ale lumii. Oferta este foarte variata, si poate satisface orice gusturi culinare, pentru orice buget.
Desigur, se face si shopping la Bucuresti, si poti gasi preturi foarte bune in mall-uri, dar si in boutique-uri si magazine de designer. In ceea ce priveste distractia in Bucuresti, posibilitatile sunt nelimitate, si ai la dispozitie numeroase cinematografe, centre culturale, teatre, galerii de arta, o opera si un teatru de opereta. In Bucuresti, nimeni nu se plictiseste, indiferent de buget. Poti cumpara antichitati, obiecte traditionale de la targurile din Bucuresti, si lucrari ale creatorilor romani sau internationali.

Un lucru notabil si specific ultimei perioade de criza este dezvoltarea de hosteluri si apartamente de inchiriat pe termen scurt, in plus fata de nenumaratele optiuni de cazare, fapt care ajuta turistii care doresc sa viziteze o perioada mai lunga de timp Capitala Romaniei, si care, adiacent cunoscutelor cumparaturi din sezoanele cu reduceri, urmate de mese luate in restaurante de lux, doresc sa viziteze multitudinea de monumente si cladiri istorice prin care Bucurestiul este renumit.

Cu o atenta planificare prealabila, o alegere judicioasa intre hotelurile din Bucuresti, restaurantele bucurestene, si obiectivele pentru distractie, poti petrece o vacanta agreabila in Capitala Romaniei.

frfs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.